20 september 2012

Wi-Fi probleem na installatie iOS 6? Zo repareer je het!

Sinds gisteren is je iDevice te upgraden naar iOS 6. Vandaag doken enkele problemen met Wi-Fi op. Als je hier last van hebt kun je het op de volgende manier oplossen.

Na de installatie van iOS 6 doen zich enkele problemen voor met de Wi-Fi verbinding. Naar het schijnt stopt de Wi-Fi verbinding na het bezoeken van een foute Apple webpagina. Inmiddels is duidelijk waar het aan ligt. Als je hier ook mee te maken hebt hoef je je dus geen zorgen te maken, op de volgende manier kun je dit makkelijk zelf oplossen.

De fout wordt volgens ontwikkelaar Steve Streza veroorzaakt doordat iDevices geprogrammeerd zijn eerst naar een test-URL te pingen om te zien of het Wi-Fi netwerk beschermd is. De website waar je iDevice naar pingt is echter een tijdje uit de lucht. Hierdoor krijgt een iDevice geen ping terug en werkt je Wi-Fi netwerk niet.
Volgens Errata Security gaat het om de website http://www.apple.com/library/test/success.html  

Gezien het probleem moet het mogelijk zijn dat Apple dit zonder update kan oplossen. Zolang dit niet is gebeurd kun je het volgende proberen om Wi-Fi werkend te krijgen:
Schakel Wi-Fi-en uit door naar de app Instellingen te gaan en op Wi-Fi te klikken (tweede van boven in menu). Schakel Wi-Fi nu weer in en klik op het blauwe rondje met > achter het netwerk wat je wilt gebruiken. Scroll helemaal naar beneden in het menu van je netwerk tot HTTP-proxy, klik hier op Autom..

Als je het bovenstaande hebt uitgevoerd moet het iOS 6 Wi-Fi probleem zijn verholpen. Mocht je nog problemen ervaren laat het dan hier even weten.

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.