5 maart 2012

Komt er na de iPad 3 nog een iPad in 2012?

Als je op zoek gaat naar nieuws over de iPad 3 kom je steeds vaker berichten tegen over een tweede iPad. Het zou gaan om een kleinere iPad die ook dit jaar gelanceerd wordt. Hoe zit dit?

Volgens verschillende websites, zoals de Digitimes uit Taiwan, wordt gesuggereerd dat Apple dit jaar start met de productie van een kleinere iPad. Deze iPad krijgt een 7.85-inch scherm (de huidige iPads hebben een 9.7-inch scherm) en wordt de iPad Mini genoemd. Het gerucht gaat dat de iPad Mini in het derde kwartaal van dit jaar op de markt wordt gebracht. De iPad Mini moet een budget iPad worden die gaat concurreren met de goedkope Android-tablets en Amazon Kindle Fire. Dit klinkt allemaal best logisch maar klopt het wel?


Apple heeft veel onderzoek gedaan naar tablets voordat de iPad werd ge√Įntroduceerd. Zo is er veel geschaafd aan het ontwerp en de afmetingen. Bij de introductie van de iPad is Steve Jobs uitvoerig ingegaan op de
 schermmaat van 9.7-inch. Verteld werd dat veel verschillende schermmaten zijn getest en 9,7-inch het beste is voor de iOS interface, de schermresolutie en het uiterlijk van de iPad.

 Daarnaast heeft Apple in haar historie nog nooit een budget product op de markt gebracht. Logische vraag is dan of Apple zwicht voor concurrenten zoals Samsung, die tablets voor alle segmenten op de markt brengt. Uit recente gegevens blijkt dat de verkoop van Android tablets echter niet zo goed loopt. Op dit moment zijn er tot nu toe wereldwijd ongeveer 13 miljoen tablets verkocht door Samsung (Samsung verkoop tablets valt tegen) terwijl Apple in alleen al het laatste kwartaal van 2011 15 miljoen iPads heeft verkocht. Alleen de Amazon Kindle Fire doet het aardig goed op de Amerikaanse markt. Maar als Apple een product brengt is het nieuw en uniek in zijn soort. Het laat de concurrentie achter zich door het gebruik van innovatieve technologie. Het uitbrengen van een iPad Mini past niet in dit straatje. 

Met de twee bovenstaande argumenten lijkt het mij onwaarschijnlijk dat Apple dit jaar een iPad Mini uitbrengt. Immers met de iPad 3 en de introductie van een nieuwe iPhone (iPhone 5) later dit jaar heeft Apple zijn handen vol aan de productie van deze twee iDevices en het verbeteren van de iOS.

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.