18 februari 2012

Meer iDevizes verkocht in 2011 dan Macs in 28 jaar

Financieel blijft het Apple voor de wind gaan. De cijfers liegen er niet om en tonen aan dat Apple financieel een van de grootste bedrijven ter wereld is. Hier enkele verkoopcijfers. 

Apple heeft tot op heden 55 miljoen iPads verkocht. In een interview gaf CEO Tim Cook ook aan dat in het eerste kwartaal van 2012 alleen al 37 miljoen iPhones zijn verkocht. Het totaal aantal iPhones dat is verkocht bedraagt 175 miljoen. Met de iPod, iPad en iTV meegeteld zijn er tot nu toe 316 miljoen iOS-apparaten verkocht. 
Hieronder een afbeelding van de verkoopcijfers.
Op de afbeelding is te zien dat Apple meer iOS-apparaten in het jaar 2011 verkocht dan het aantal Macs in 28 jaar (respectievelijk 156 miljoen en 122 miljoen). Opmerkelijk is dat het aantal Macs ook flink aan het stijgen is en 2011 het beste jaar ooit was. 

De grafiek in de afbeelding laat alleen stijgende lijnen zien zonder een teken dat deze zullen stoppen. Of dit zo door blijft gaan is niet te zeggen maar de spreuk 'The sky is the limit' is op dit moment voor Apple nog wel van toepassing. 

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.