1 juli 2013

Het toetsenbord van een iPad splitsen #tip

Het toetsenbord van de iPad is in de landschaps-modus gelijkwaardig aan dat van een traditioneel toetsenbord. In portret-modus is dit anders, maar er is een alternatief.Als je op de iPad aan het typen bent in portret-modus (thuisknop aan de onderzijde) dan zie je dat het toetsenbord in elkaar wordt gedrukt. Typen met meerdere vingers tegelijk is op die manier niet makkelijk. Sinds iOS 5 is er echter een alternatief om dit probleem op te lossen. Dit is de optie om je toetsenbord te splitsen. Hierdoor heb je per hand een gelijk aantal toetsen ter beschikking waar je goed bij kan.

Het splitsen van je toetsenbord is zoals we van Apple gewend zijn heel eenvoudig en eigenlijk ook erg voor de hand liggend. Door met één vinger op de linkerkant en één vinger op de rechterkant van het toetsenbord te leggen en een 'veeg' beweging naar buiten te maken met beide vingers. Als je dit doet schuift je toetsenbord uit elkaar en splitst zich in twee delen. Aan beide zijden van het scherm heb je een deel van het toetsenbord. Nu kun je de iPad makkelijker vasthouden en typen tegelijk. Het is misschien even wennen maar met twee duimen kun je op deze manier met een redelijke snelheid typen.

Als je het niks vindt, kun je het makkelijk ongedaan maken. Om terug te keren naar het traditionele toetsenbord 'veeg' je de 2 halve toetsenborden bij elkaar en je hebt meteen weer een normaal toetsenbord.

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.