3 maart 2013

Een eigen ringtone instellen op je iDevice #tip

Sinds er mobiele telefoons zijn bestaat de vraag of het mogelijk is eigen ringtones in te stellen. Ook voor iPhones bestaat deze mogelijkheid. Hier onder een handleiding om je eigen ringtone(s) in te stellen.

Ook op de iPhone en  kun je een eigen sound instellen. Het is zelfs mogelijk om per contact een ringtone in te stellen. Maar hoe doe je dit?

Het instellen van ringtones bestaat globaal uit twee stappen. Eerst zet je de gewenste ringtone(s) in iTunes waarna je ze synchroniseert naar je iPhone. Als tweede stel je de ringtone in op de iPhone.


Stap 1
Allereerst download je de gewenste ringtone. De makkelijkste manier is om direct een iPhone ringtone te downloaden, deze heeft de extensie xxxx.m4r. Zoals van de website: Free ringtones Als je deze gedownload hebt open je het bestand met iTunes en sluit je iDevice aan op je PC of Mac, via de USB-kabel.

In iTunes klik je in de linker kolom op je iDevice onder Apparaten. Nu ga je naar het rechter scherm en klikt op de tab Tonen (midden bovenin). Onder de tab Tonen vink je Tonen synchroniseren aan. Nu heb je de keuze om te kiezen uit Alle tonen of Geselecteerde tonen. Onder Tonen zie je welke ringtones er in je bibliotheek staan en met je iPhone kan synchroniseren.
Nadat je hebt gekozen welke ringtones je op je iPhone wilt klik je rechts onderin op Toepassen. De ringtones worden nu op je iPhone ge√Įnstalleerd.

Stap 2

Nu de ringtone op je iPhone staat moet je hem nog instellen als Beltoon. Via de App Instellingen ga je naar Geluiden. In het menu Geluiden zie je in het derde blok Beltoon staan. Als je hierop klikt krijg je een lijst met Beltonen te zien. De ringtone(s) die je hebt synchroniseert via iTunes staan bovenaan in de lijst. Nu is het alleen nog een kwestie van aanvinken en je hebt je eigen ringtone.    
Per contact een andere ringtone instellen
De iPhone geeft ook de mogelijkheid om per contact een andere ringtone in te stellen. Dit doe je als volgt: via de App Contacten selecteer je een contact. Je komt dan in het menu Info van het contact. Klik rechts boven op Wijzig, nu kan je alle gegevens aanpassen, zo ook beltoon. Deze staat 'normaal' op standaard. Als je hier op klikt kun je de gewenste ringtone kiezen. Nu heb je een contact voorzien van een persoonlijke ringtone.

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.