23 maart 2013

Maak van je iPad een digitale Fotolijst #tip

Je ziet ze nog niet veel, toch bestaat de digitale fotolijst al enkele jaren. Handige aan een digitale fotolijst is dat je van veel meer afbeeldingen kan genieten. Mocht je niet over een digitale fotolijst beschikken, dan biedt een iPad uitkomst.

Op de iPad zit een functie om er een (digitale) fotolijst van te maken. Waarschijnlijk heb je al eens foto's op de iPad bekeken en gezien hoe scherp en mooi deze worden weergegeven.

Door de Fotolijst functie kun je genieten van alle mooie foto's en beelden die je eigenlijk in zou willen inlijsten voor aan de muur. Ook de iPad kun je nu aan de muur hangen (of in een dock plaatsen) als je Fotolijst hebt ingesteld.

Hoe stel je dit in?Via de App Instellingen kom je bij de functie Fotolijst (deze staat in de linker kolom).
In het menu Fotolijst selecteer je de albums die je in de digitale fotolijst op wilt nemen. Verder kun je in dit menu ook de overgangseffecten instellen tussen de foto's (overvloeien of origami), inschakelen of bij de foto's ingezoomd moet worden op gezichten en je de foto's door elkaar wil zien of in de vaste volgorde.

Als je dit hebt ingesteld moet je de iPad in de slaapstand zetten. Dit doe je door op power knop te drukken (aan de bovenkant van de iPad). Als de iPad uitstaat start je deze op de 'normale' manier op door middel van de home knop. Zoals gebruikelijk verschijnt de schuifbalk 'Ontgrendel'. Deze actie voer je in dit geval niet uit! Want naast de schuifbalk 'Ontgrendel' staat een icoontje met een bloem in een scherm. Dit is de Fotolijst knop. Als je op deze knop klikt begint de iPad direct de foto's te tonen die je eerder geselecteerd had en is je iPad in een digitale fotolijst veranderd.


Om de Fotolijst functie te verlaten hoef je alleen maar eenmaal op het scherm te tikken, je komt dan weer in het startscherm met de 'Ontgrendel' schuifbalk. De Fotolijst functie werkt zowel in de portret-modus als de landschaps-modus.

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.