5 april 2013

Een App verwijderen of terughalen in iOS #tip

Het iOS van Apple waar iDevices als iPad, iPhone en iPod van gebruik maken ziet er doodeenvoudig uit. Toch kan een simpele handeling als het verwijderen van apps lastig zijn als je het nooit hebt gedaan.

iOS is heel simpel opgezet. Het besturingssysteem is intuïtief ingericht en zo onder de knie te krijgen. Wel zijn er handelingen die je een keer gedaan moet hebben voor je weet hoe makkelijk het is. Een app verwijderen van je iDevice is een van die dingen. Hoe doe je dit, en hoe haal je dezelfde app weer terug zonder iTunes te gebruiken?

Apps verwijderen
Ga naar het scherm waar de app staat. Houdt je vinger op een van de apps tot alle apps op het scherm gaan schudden. In de linker bovenhoek zie je nu een kruisje. Klik op het kruisje en er verschijnt een pop-up scherm. Hier krijg je de keuze een app te verwijderen of de actie te annuleren. Klik op 'Verwijder'. Dit kan bij alle apps die je zelf hebt geïnstalleerd. De standaard Apple apps die direct op je iDevice staan  zijn niet te verwijderen. Hier verschijnt ook geen kruisje (zie de onderstaande afbeelding)

Als je een app hebt verwijderd blijven de apps nog schudden. Om dit te stoppen klik je eenmaal op de home knop.
Let er op dat een app gegevens kan bevatten. Deze gegevens worden met de app samen verwijderd. Als je de app opnieuw installeert moet je bijvoorbeeld opnieuw je login gegevens invoeren. Denk dus goed na voor je een app verwijderd.

Terughalen van Apps
Als je een app per ongeluk hebt verwijderd kun je deze sinds iOS 5 makkelijker terughalen. Ga naar de App Store op je iDevice en klik op 'Updates'. In dit menu zie je 'Aankopen' staan (zie bovenstaande afbeelding). In dit menu zie je alle apps terug die je ooit hebt geïnstalleerd (zowel degene waarvoor je betaald hebt of die gratis waren/zijn). Vanuit hier kun je makkelijk de apps opnieuw installeren.  

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.