20 januari 2012

Apple in Education

Helaas was er gisteren geen “One more thing...” aankondiging . Wel een innovatie op het gebied van onderwijs. En wat voor één!! iBooks Author, wat is het en vooral wat kan je ermee?  

Gisteren werd in New York Apple's Education Event gehouden. Op dergelijke events lichtte Apple haar visie op de toekomst uit. Als het aan Apple ligt gaat de iPad een grote rol spelen in de vorm van digitale studieboeken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze de App iBooks Author ontwikkeld.

Het aanbieden van digitale (studie)boeken geeft vele voordelen. Zo is het makkelijker aantekeningen op te nemen en samen te vatten. In de iPad passen vele studieboeken wat zware boekentassen overbodig maakt. De interactiviteit zorgt dat leren leuker wordt. Studieboeken worden door de digitalisering ook voor een ieder toegankelijk(er). Al wat je nodig hebt is een iPad. 

iBooks Author

Sinds vandaag is de App iBooks Author gratis te downloaden in de Mac App Store. Je kunt met deze App multi-Touch (studie)boeken maken. De App is alleen voor de Mac beschikbaar. In de boeken kun je video's, fotogalerijen, interactieve grafieken, 3d objecten en nog veel meer opnemen. 

Met al deze mogelijkheden worden (studie)boeken levendiger dan ooit en wordt leren of lezen een avontuur. Met de App is het simpel om tekst, beelden, video's, etc. te combineren waardoor je een boek precies kan maken zoals je dat zelf wil. Via slepen en plakken vanuit Pages of MS Word documenten maak je nieuwe hoofdstukken aan. Met enkele klikken pas je de lay-out van je boek aan. Ook zijn widgets aanwezig waarmee je bepaalde teksten of objecten tot leven kan brengen en het boek interactief wordt. 

Publiceren
Naast het creëren van een boek kun je het boek ook zelf publiceren! Je kan het publiceren in de iBookstore (gratis of betaald) of exporteren voor iBooks om het te delen via iTunes U (het distributiecentrum voor onderwijsmateriaal). Het publiceren doe je door je in te schrijven voor een gratis account. Je moet alleen zorgen dat je een US Tax ID krijgt. 
Opmerking bij iBooks Author en het publiceren is dat je boek niet op een andere manier mag worden verkocht of uitgegeven. 

link: 
iBooks Author (free) 

*Update* (4 februari 2012) 


De laatste opmerking dat bij iBooks Author alle rechten aan Apple toebehoren is niet meer van toepassing. Na kritiek op de de onduidelijke voorwaarden op dit punt heeft Apple de voorwaarden herschreven. Nu staat duidelijker omschreven dat Apple niet de eigenaar wordt van de inhoud die met de App wordt ontwikkeld. De App is dus ook bruikbaar voor het schrijven van een boek en het bijvoorbeeld uitbrengen en te koop aanbieden in een ander formaat, bijvoorbeeld pdf. Alle rechten behoud U. Goed nieuws dus! 

Geen opmerkingen:

Copyright © 2011 - 2016 www.iDevizes.com | Alle rechten voorbehouden |. Mogelijk gemaakt door Blogger.